Close
Geautomatiseerd Vulnerability Management: De OnyxScanBot

De OnyxScanBot is een door Onyx ontwikkelde vulnerability manager die in staat is om uw systemen, cloud, websites en webapplicaties continue te testen op de laatst bekende kwetsbaarheden. Hierbij maken we gebruik van verschillende scan engines, om de scope zo breed mogelijk te maken. Om te voorkomen dat die verschillende engines meer van hetzelfde verzamelen, waardoor de berg mogelijke kwetsbaarheden nog groter wordt, hebben we een zelflerend systeem ontwikkeld. 

FdashboardF

Definitie vulnerability scan

“Een vulnerability scan is een geautomatiseerde controle die zwakke plekken in een systeem opspoort. Alleen als het vals alarm is, haalt men die er handmatig uit.” Definitie uit het Cybersecurity Woordenboek van Cyberveilig Nederland.

Slimme selectie

De scans worden handmatig beoordeeld door onze security engineers. Onyx ScanBot leert hiervan en de rapportages worden op die manier steeds duidelijker en waardevoller. Ook worden op het eenvoudige dashboard de ‘quick wins’ duidelijk aangegeven. Dat biedt de mogelijkheid om, naast de belangrijkste kwetsbaarheden, ook de veel voorkomende, eenvoudiger problemen meteen op te lossen. 

Veiligheid boven alles

De ScanBot is ontwikkeld door onze eigen security engineers.  Uiteraard is er extra aandacht besteed aan de veiligheid van het systeem. Onze systemen worden onderworpen aan rigoureuze penetratietesten door onze eigen penetratietesters, maar ook door externe testers. Uw resultaatgegevens, die ook inzicht geven in de status van de de beveiliging van uw bedrijf, zijn dus veilig.

Externe toegang

Omdat de Onyx ScanBot ook de interne infrastructuur kan controleren, is het mogelijk om vanuit Onyx Cybersecurity een VPN-connectie te openen naar uw bedrijf. Soms is het openstellen van een poort niet de beste oplossing (elke open poort is een risico). Dan kunt u gebruik maken van een door Onyx geleverd device, die alleen toegang van buitenaf mogelijk maakt op het moment dat de scan loopt.

Zo werkt de ScanBot

U sluit een abonnement af bij Onyx Cybersecurity voor het maandelijks of 3 maandelijks scannen van uw systemen. De abonnementsprijs wordt berekend op basis van het aantal IP adressen of cloudservers. 

Het abonnement bestaat uit; 

  • het installeren en draaien van Onyx Scanbot 
  • het interpreteren van de scan en maken van de rapportage door een security engineer
  • advies door een gecertificeerde security engineer
Neem contact op