Close
Wat houd secure coding in?

Secure coding is een methode van werken waarmee de code van een applicatie op orde is, om eventuele bugs in software te voorkomen. Deze bugs vormen immers de entree voor hackers. Secure coding zorgt voor een stevig fundament door het creëren van een optimale code en daarnaast je ontwikkelaars en teamleiders leren hoe ze de kwaliteit en veiligheid kunnen waarborgen.

Waarom secure coding?

Als uw organisatie eigenaar is van software code of software schrijft voor eigen gebruik of gebruik door derden is secure coding van belang. Ook als u software laat schrijven door een andere partij maar onder uw naam in de markt zet speelt secure coding een belangrijke rol. Met behulp van secure coding kunt u namelijk uw organisatie beschermen voor imagoschade of claims ten gevolge van onveilige software.

Onyx en secure coding

Onyx Cybersecurity heeft uitgebreide kennis van secure coding. Aan de hand van deze kennis bieden wij de volgende diensten:

  • Management workshop (op locatie) over implementatie van secure coding in de organisatie;
  • Training in secure coding en ontwikkelmethodes voor softwareontwikkelaars;
  • Code reviewing (externe peer review) of begeleiden van code reviewen “on the job” met het oog op interne risico’s;
  • Consultancy bij het oplossen van gevonden problemen en aandachtspunten en advies bij nieuwe ontwerpen voor het veilig opbouwen van de code;
  • Workshop secure coding en AVG voor softwareontwikkelaars.